Testosteronersättningsterapi (TRT) är en medicinsk behandling som används för att öka nivåerna av testosteron i kroppen hos män som har låga nivåer av hormonet. Det kan hjälpa till att lindra symtom som låg sexlust, trötthet och depression.

Fördelar med TRT:

  • Förbättrad sexlust och sexuell funktion.
  • Ökad muskelmassa och minskad fettmassa.
  • Ökad benstyrka och minskad risk för frakturer.
  • Förbättrat humör och minskad risk för depression.

Det är viktigt att notera att TRT bör endast användas av män som faktiskt har låga nivåer av testosteron. Överdriven användning av TRT kan leda till allvarliga hälsoproblem. Innan man påbörjar TRT bör man genomgå en medicinsk undersökning och få blodprover tagna för att avgöra testosteronnivåerna.

Vissa biverkningar finns och några absolut kontraindikationer, så som tidigare prostatacancer. TRT behandling kan leda till infertilitet om testiklarna inte fungerar som de ska.

Om du lider av symtom som låg sexlust, trötthet och depression och tror att du kan ha låga nivåer av testosteron, kan vi på Göteborgskliniken hjälpa dig. Vi erbjuder behandlingar som är anpassade efter dina individuella behov och symtom. Våra behandlingar är baserade på de senaste medicinska riktlinjerna och vi använder endast högkvalitativa produkter som har bevisats vara säkra och effektiva. Vi har också en erfaren och välutbildad personal som kan hjälpa dig med allt från diagnos till behandling och uppföljning.

 

Kontrollera testosteronnivåerna redan idag och ta det första steget mot att återfå din hälsa och livskvalitet.