TRT - testosteronersättningsterapi

Vad är TRT?

Testosteron Replacement Therapy (TRT), eller testosteronersättningsterapi, är en medicinsk behandling som syftar till att återställa normala nivåer av testosteron hos män vars kroppar inte producerar tillräckligt med detta viktiga hormon. Testosteron är avgörande för flera funktioner i kroppen, inklusive muskelmassa, benstyrka, humör, energi och sexuell funktion.


Varför är Testosteron Viktigt?

Testosteron påverkar en rad funktioner i kroppen:

Muskel- och benstyrka: Testosteron hjälper till att upprätthålla muskelmassa och benstyrka, vilket är viktigt för övergripande fysisk hälsa.

Humör och energi: Låga nivåer av testosteron kan leda till trötthet, depression och minskad livslust.

Sexuell hälsa: Testosteron är avgörande för libido och sexuell funktion.


Tecken på Lågt Testosteron

Symtom på lågt testosteron kan inkludera:

• Minskad sexlust

• Erektil dysfunktion

• Trötthet och låg energi

• Depression eller irritabilitet

• Minskad muskelmassa och ökad kroppsfett

• Minskad benstyrka


Hur Fungerar TRT?

TRT kan administreras genom injektioner eller geler. Behandlingen syftar till att höja testosteronnivåerna till ett normalt intervall, vilket kan lindra symtomen på lågt testosteron och förbättra livskvaliteten.

Injektioner: Testosteron injiceras direkt i muskeln och frigörs gradvis i blodet.

Gel: Testosteron appliceras på huden och absorberas in i blodet.


Funderingar om TRT?

Om du upplever symtom på lågt testosteron och funderar på om TRT är rätt för dig, är det viktigt att genomgå en grundlig medicinsk bedömning. På Göteborgskliniken erbjuder vi omfattande hälsokontroller för att fastställa dina testosteronnivåer och ge råd om den bästa behandlingsvägen för dig.


Varför Välja Oss?

Vårt team av erfarna läkare och specialister är dedikerade till att erbjuda den bästa vården och behandlingen för våra patienter. Vi förstår vikten av hormonell balans och hur det påverkar din hälsa och välbefinnande. Med vår professionella och omsorgsfulla inställning kan du känna dig trygg i att du får den vård du behöver.


Boka en Hälsokontroll

Om du upplever symtom på lågt testosteron eller bara vill veta mer om TRT, tveka inte att boka en hälsokontroll hos oss. Vi är här för att hjälpa dig att må bättre och återfå din livskraft.

Boka en hälsokontroll idag och ta första steget mot en förbättrad livskvalitet med hjälp av testosteronersättningsterapi.

Vi på Göteborgskliniken ser fram emot att hjälpa dig med dina hälsofrågor och erbjuder professionell rådgivning och behandling för att säkerställa att du får den bästa möjliga vården.


Stora hälsokollen

Fördjupande testosteron

Elit hälsokollen

Här kan du hitta senaste nytt

Testosteron Replacement Therapy (TRT) behandlar lågt testosteron, vilket kan orsaka trötthet, låg sexlust och muskelsvaghet. TRT ges via injektioner eller gel. Boka en hälsokontroll hos Göteborgskliniken för att se om TRT är rätt för dig.

Läs mer
Kontakta oss

Göteborgskliniken

 
Adress

Södra Allegatan 12

413 01, Göteborg

Sverige

Mail
Telefon